Hyvinvointipalvelut Sotungin lukiossa

Opiskelijan hyvinvointipalveluita koordinoi yhteisöllinen hyvinvointiryhmä (YHR), johon kuuluvat rehtori, opinto-ohjaajat, terveydenhoitaja, kuraattori, psykologi, erityisopettaja, ryhmänohjaajien edustaja sekä opiskelijakunnan edustajat. Yhteisöllisen opiskeluhuollon tärkeimpänä tavoitteena on ennaltaehkäisevä toiminta. Koko henkilökunta tukee opiskelijan hyvinvointia ja niin opiskelija kuin huoltaja voivat olla yhteydessä henkilökuntaamme. 

Kuraattori 

Kuraattori auttaa ja tukee esimerkiksi koti-, koulu- tai ihmissuhdepulmissa, jos kokee kiusaamista tai päihteidenkäyttö huolestuttaa. Myös itsenäistymiseen, asumiseen ja sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa on mahdollista kääntyä kuraattorin puoleen. 

Opiskeluhuollon psykologi 

Psykologin kanssa voi tulla keskustelemaan matalalla kynnyksellä luottamuksellisesti. Psykologille voi varata ajan esimerkiksi mielialaan tai muuhun psyykkiseen hyvinvointiin, opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvissä pulmissa. 

Terveydenhoitaja 

Terveydenhoitaja tapaa opiskelijat terveystarkastuksen merkeissä 1. ja 2. vuosiluokalla sekä tarpeen mukaan muina aikoina. Lääkärin terveystarkastus on pääsääntöisesti 2. vuosiluokalla.  

Erityisopetus 

Lukion erityisopetukseen kuuluu mm. lukivaikeuksien testaaminen sekä tuen suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi erityisopettaja tukee opiskelijoita myös muiden oppimisvaikeuksien tai haasteiden kanssa ja ohjaa opiskelutekniikoissa. Ota erityisopettajaan yhteyttä, jos sinulla on oppimiseen tai opiskeluun liittyviä haasteita. Erityisopettaja tekee sinulle tarvittaessa myös oppimisen tuki- lomakkeen, joka voidaan laittaa aineenopettajille suosituksineen näkyville. Erityisopettaja auttaa sinua myös tarpeen mukaan ylioppilaskirjoitusten erityisjärjestelyhakemuksissa.  

Lue tarkemmin erityisopetuksesta ja oppimisen tuesta Sotungin lukiossa opinto-oppaastamme.