Ylioppilastutkintoon ilmoittautuminen Sotungin lukiossa

Ilmoittautuminen syksyn 2023 YO-kirjoituksiin 

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 8.5.2023 ja päättyy perjantaina 26.5.2023 klo 12.00. 

Lukion opiskelijat tekevät ilmoittautumisen oman opinto-ohjaajan kanssa. Opinto-ohjaajat ovat lähettävät ylioppilaskokeisiin ilmoittautumisesta Wilma-viestin, missä on tarjolla olevia aikoja. Vapaita aikoja voi tiedustella myös suoraa opinto-ohjaajalta. Opinto-ohjaajan tapaamisessa varmistetaan opiskelijan ylioppilastutkintosuunnitelma ja samalla tarkistetaan kirjoitusoikeudet ylioppilaskokeisiin. Tapaaminen kestää n. 10 minuuttia ja siihen tulee ottaa mukaan oma tietokone.

Ilmoittautuminen on ylioppilaskokeisiin sitova, eikä siihen voida tehdä muutoksia. Tästä syystä keväällä 2023 yo-kokeisiin osallistuneiden kannattaa odottaa lopulliset yo-tulokset, jotka saapuvat 16.5.2023.  Lopulliset tulokset voivat vaikuttaa siihen, haluaako kokelas uusia kokeita tai muuttaa ylioppilastutkintosuunnitelmaansa seuraavaa koekertaa varten. 

Yo-tulokset ovat luettavissa Wilmassa 16.5.23 ja Opintopolusta 17.5.23 alkaen. 

Ilmoittautuminen syksyn 2023 YO-kirjoituksiin: valmistuneet opiskelijat 

Täytä ilmoittautumislomake, tulosta se ja palauta Sotungin lukion kansliaan viimeistään pe 25.5.2023 klo 12.00 mennessä. Lomakkeita saa myös kansliasta.

Jos et ole valmistunut Sotungin lukiosta tai Sotungin etälukiosta, voit osallistua ylioppilaskokeisiin Sotungin lukiossa ainoastaan rehtorin luvalla.