Ylioppilastutkinnon vieraskielisyys Sotungin lukiossa

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi/ruotsi, sinun tulee hankkia S2-opettajalta vieraskielisyystodistus ennen ensimmäiseen ylioppilaskokeeseen ilmoittautumista. Vieraskielisyystodistus liitetään ensimmäisellä kerralla yo-ilmoittautumislomakkeeseen, ja lukio toimittaa sen ylioppilastutkintolautakuntaan. Vieraskielisyystodistuksesta on muistettava ilmoittaa jatkossa jokaisen yo-kirjoituksiin ilmoittautumisen yhteydessä. 

Suomen kielen koordinaattori järjestää vuosittain kielitasotestit lukionsa aloittaville vieraskielisille opiskelijoille. 

Lukiossamme S2-opettaja on myös suomen kielen koordinaattori, jonka töihin kuuluu mm. 

  • tehdä aloittavien vieraskielisten opiskelijoiden suomen kielen taitotason kartoitus 

  • ohjata taitotasotestin perusteella opiskelija tekemään joko äidinkielen tai S2:n kursseja tai mahdollisesti molempia. Suomen kielen koordinaattori vastaa kysymyksiisi siitä, kumpia kursseja sinun kannattaa tehdä ja kannattaako sinun osallistua ylioppilaskirjoituksissa äidinkielen vai S2:n kokeeseen 

  • vieraskielisyystodistusten kirjoittaminen: vieraskielisyystodistus tehdään opiskelijan kanssa ennen ensimmäisiin ylioppilaskokeisiin osallistumista (ei väliä sillä, minkä oppiaineen kirjoitukset ovat kyseessä) 

  • ajaa monikulttuurisuuden ja monikielisyyden asiaa omassa lukiossaan, esimerkiksi suomen kielen koordinaattori järjestää vuosittain kansainvälisyysmessut