Madridilaisen koulun arkea abiturienttien silmin

Blogi Sotunki maailmalla
Valokuva Madridista

Erin ja isäntäperheen tytär Violeta El Retino -puistossa Madridissa

Sisältö

Lensimme Madridiin aamulennolla Amsterdamin kautta. Lentokentällä meitä vastaan saapui host-perheen äiti, joka kyyditsi meidät tyttöjen Colegio Sagrada de Urgel koululle. Koulussa tapasimme host-tyttömme Patrician ja Violetan. Pian tämän jälkeen siirryimme koulusta koteihin. Ensimmäinen päivä meni levätessä ja illemmalla hienossa Madridin Retiro-puistossa, jossa saimme syöttää riikinkukkoja kädestä.

Oppitunnilla Espanjassa.

Fysiikan tunnilla. Koko päivä oltiin samassa luokassa, vain opettaja vaihtui.

Toinen päivä oli keväisen aurinkoinen. Päivämme alkoi koululta, jossa seurasimme tyttöjen tunneilla opetusta. Koulu sijaitsi keskellä kerrostaloaluetta kymmenisen kilometriä Madridin keskustasta. Koulu oli erilainen suomalaiseen kouluun verrattuna. Tunnit kestivät 55 minuuttia ja välituntien pituus oli viisi minuuttia. Luokasta ei saanut poistua kuin kerran ruokavälitunnin ajaksi, joka kesti puolisen tuntia. Säännöt olivat tiukempia verrattuna Suomeen; puhelimet olivat kiellettyjä koko koulupäivän ajan ja vessassa käymiseen tuli pyytää erikseen opettajalta lupa. Koulupäivä oli klo 8-14, jonka jälkeen lähdimme kohti Madridin keskustaa. Siellä kiertelimme kaupunkia ja kävimme Madridin historiasta kertovassa museossa. 

Kolmas päivä alkoi koulussa olemisella. Illasta menimme host-äitien kanssa shoppailemaan Madridin keskustan shoppailukaduille. Tytöt joutuivat jäämään kotiin tekemään läksyjä, joita heille oli kertynyt jo näiden muutaman päivän aikana paljon. Kotiin päästyämme kello oli jo yhdeksän ja oli päivällisen aika. Espanjassa yllättävää oli todella erilaiset ruokailuajat Suomeen verrattuna. Koulussa ei kalliin kouluruoan takia (10€/päivä) syönyt monikaan mitään ja päiväruoka oli vasta kahden/kolmen jälkeen kotona. Seuraava kunnon ruoka oli vasta illalla 9-10 välissä. Se oli meille suomalaisille varsinainen kulttuurishokki. Ruoka oli kuitenkin hyvää, söimme esimerkiksi burritoja, paellaa, omeletteja ja espanjalaista keittoa.  

Valokuva Madridin keskustasta

Madridin keskusta ja sen arkkitehtuuria.

Perjantaina emme menneet kouluun tyttöjen kanssa vaan matkustimme kahden metrolla Madridin keskustaan. Kävimme katsomassa Madridin kuninkaallista palatsia ja sen vieressä sijaitsevaa suurta kirkkoa. Aukiolta avautui upea näkymä Madridin laitakaupunkiin ja vuorten kupeeseen. Kaupungissa oli paljon toinen toistaan hienompia rakennuksia ja patsaita. Illalla Tinka kävi isäntäperheensä kanssa kauppakeskus Albufera Plazassa ja Erin lähti syömään oman perheensä lempi ravintolaan. 

Lento lähti lauantaiaamuna kahdeltatoista ja vaihtoaika Pariisissa kesti viiden tunnin ajan. Vaihtoaika taittui yo-kirjoituksiin lukiessa. Espanjasta meille jäi päällimmäiseksi mieleen ihmisten loputon ystävällisyys ja vieraanvaraisuus, huono englannin kielen taito ja auringonpaiste. Jäämme innolla odottamaan Patrician ja Violetan saapumista Suomeen. 

 

Erin Paakki ja Tinka Hurme

Kirjoittaja

Vieraskynä

Vieraskynässä puheenvuoron saavat kiinnostavat henkilöt, yhteistyökumppanit ja toimijat, jotka tarjoavat uusia näkökulmia Vantaan kehitykseen.

Kädet näppäimistöllä.

Avainsanat

Vaihto-ohjelmaMatkaraportti