EYP – nuorten keino vaikuttaa

Blogi Sotunki maailmalla

Asiasanat

KoulutusNuoretOpiskelijat

Kuuden opiskelijan ryhmä Sotungin lukiosta osallistui Euroopan nuorten parlamentin istuntoon Salossa 18.11. – 20.11.22. Lue heidän kokemuksistaan.

Sotungin opiskelija pitämässä puhetta EYP:n istunnossa Salossa.

Sisältö

Osallistuimme muutaman muun meidän koulun opiskelijan kanssa EYP Finland:n järjestämään Regional Sessions -tapahtumaan Salossa. European Youth Parliament eli EYP on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta Euroopasta ja tarjota mahdollisuuksia omien taitojen kehittämiseen. EYP:n toimintaan osallistuu nuoria yhteensä 34:stä maasta.

Kolme päivää kestäneessa istunnossa teimme paljon erilaista ryhmäytymiseen liittyvää työskentelyä sekä pohdimme ajankohtaisia aiheita ja ongelmia. Jokainen osallistuja kuului johonkin komiteaan, joka järjesteli aiheensa pohjalta päätöslauselmiaan viimeisen päivän GA:ta (General Assembly) varten. Esimerkiksi FEMM-komitea käsitteli naisten asemaa urheilumaailmassa ja AGRI-komitea käsitteli ruokahävikin merkitystä Euroopassa. Näiden lisäksi oli myös monta muuta komiteaa. 

Kokemuksena EYP oli silmiä avaava ja mielenkiintoinen. Ihmiset, joita tapasimme istunnon aikana, olivat todella kannustavia ja tukivat uusiakin osallistujia. Saimme paljon uusia tuttavia ja ihania muistoja, jotka pysyvät meissä ikuisesti. EYP:n toiminta on myös kansainvälisesti tärkeää, sillä sen avulla myös nuoret voivat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. 

EYP SLAYY!

Tekijät: Sara ja Aurora 21B 

Kirjoittaja

Vieraskynä

Vieraskynässä puheenvuoron saavat kiinnostavat henkilöt, yhteistyökumppanit ja toimijat, jotka tarjoavat uusia näkökulmia Vantaan kehitykseen.

Kädet näppäimistöllä.