Ikimuistoinen Italia

Blogi Sotunki maailmalla

Asiasanat

KoulutusNuoretOppilaat

Sotungin lukiolaisten Erasmus+-vaihto Trevisoon tutustutti heidät italialaiseen kulttuuriin ja loi joukon ystävyyssuhteita. Lue Sofian, Oonan, Onnin ja Linnean matkakertomus.

Ryhmäkuva Trevison matkalaisista-

Sisältö

Matkamme Italian Trevisoon oli ikimuistoinen kokemus. Lensimme Helsinki-Vantaan lentokentältä Venetsiaan neljän Sotungin lukion toisen vuoden opiskelijan ryhmällä.

Saavuimme Italiaan lauantaina iltapäivällä, ja vietimme ensimmäiset päivät Suomessa tutuksi tulleiden vaihtoparien ja heidän perheidensä kanssa. Kävimme Veronassa, Tivolissa, Trevison keskustassa ja Gardajärven rannalla katsomassa soutukisoja.

Arkipäivisin pyrimme osallistumaan opetukseen parhaamme mukaan, ja kun opetus oli italiaksi, teimme omia koulutehtäviämme. Osallistuimme esimerkiksi englannin, liikunnan, filosofian, teatterin ja taidehistorian tunneille. Vapaa-ajalla kävimme tutustumassa erilaisiin museoihin, nähtävyyksiin, kirkkoihin ja kaupunkeihin.

Toisen viikon tiistaina oli pyhäinpäivä, jonka takia alkuviikko oli vapaa. Viikonloppuna ja alkuviikon vapaapäivinä kävimme meren rannalla, Padovassa, Bassano del Grapassa, Venetsiassa, Dolomiiteilla, Misurinajärvellä ja erilaisissa vuoristokylissä, esimerkiksi Cortinassa. Pääsimme tutustumaan myös Abbazia di Sant’ Eustachio raunioihin. Maanantaina vietimme iltaa yhdessä ja tutustuimme vaihtopariemme ystäviin.

Vaihtomme oli onnistunut. Pääsimme syömään perinteistä italialaista ruokaa, opimme italian kielen alkeita, tutustuimme uusiin ihmisiin ja italialaiseen kulttuuriin. Ihmiset Italiassa olivat ystävällisiä, avuliaita ja vieraanvaraisia. Matkustamme Italiaan varmasti uudelleen ja toivomme näkevämme vaihtoparimme vielä tulevaisuudessa.

Kirjoittajat: Sofia, Oona, Onni ja Linnea>

Kirjoittaja

Vieraskynä

Vieraskynässä puheenvuoron saavat kiinnostavat henkilöt, yhteistyökumppanit ja toimijat, jotka tarjoavat uusia näkökulmia Vantaan kehitykseen.

Kädet näppäimistöllä.

Avainsanat

MatkaraporttiVaihto-ohjelma