Katrinin futisura kovassa nosteessa

Artikkeli
Valokuvassa Katrin Kirpu vaihdetaan jalkapallo-ottelussa kentälle.

Katrin ensimmäisessä A-maaottelussaan Montenegroa vastaan.

Lukiomme abin Katrin Kirpun futisura on ollut nopeassa nousussa. HJK:n ja mahdollisesti kesällä myös FC Lahden joukkueen hyökkääjä on noussut vuoden aikana ensin Viron U19-maajoukkueeseen ja tehnyt jo debyytin myös naisten maajoukkueessa. Kontakti Viron maajoukkueeseen syntyi valmentaja Jarmo Matikaisen kautta. Ensimmäinen maajoukkuetapahtuma oli U19-vuotiaiden turnaus Liettuassa 2022. Saman vuoden syksyllä Katrin valittiin naisten maajoukkueeseen ja ensimmäisen pelinsä hän pelasi siellä Montenegroa vastaan. Tulevana kesänä on edessä leiri naisten maajoukkueen kanssa. Maajoukkuekokemus on ollut Katrinille iso ja hyvältä tuntuva askel futisuralla.

Katrinin tavoitteena on päästä seuraavan kolmen vuoden sisällä ammattilaiseksi ulkomaille. Lisäkokemus ja ottelut naisten maajoukkueessa varmasti auttavat tuon tavoitteen saavuttamista. Tulevaisuuden unelma olisi pelata joskus Viron maajoukkueen kanssa arvoturnauksessa. 

Katrinin mielestä Sotungissa on ollut helppo yhdistää opiskelu ja jalkapallo. Kun poissaoloja tulee välillä paljon, opettajat ovat joustaneet ja antaneet tarvittaessa lisätukea opinnoissa. Tavoitteena on valmistua ylioppilaaksi tulevana syksynä. Sotungin lukio toivottaa onnea ja tsemppiä Katrinin kaikkiin tavoitteisiin!    

Avainsanat

Sotungin lukioUrheilu