Pate vaihtoi jalkapallon voimanostoon

Artikkeli
Painonnostaja Patrik Lankinen

Pate valmistautumassa kisasuoritukseen.

Joskus voi käydä niin, että oheistreeni alkaakin kiinnostaa päälajia enemmän. Juuri näin tapahtui lukiomme toisen vuoden opiskelija Patrik Lankiselle. Futiksen tueksi tehty voimaharjoittelu vei mennessään ja tutun valmentajan kautta lajiksi valikoitui voimanosto. Ohjattua treeniä on nyt takana kaksi vuotta ja vuoden verran Pate on lajissa myös kisannut.

Voimanosto sisältää kolme osa-aluetta: Jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto. Vahvimpana lajinaan Pate pitää kyykkyä ja haastavinta on saada kehitystä aikaan penkissä. Harjoittelu koostuu lajiliikkeiden lisäksi avustavien liikkeiden harjoittelusta (esim. kahvakuulatreenit) ja kehonhuollosta, johon kuuluu myös säännöllinen hieronta. Treenit ovat useimmiten kovatehoisia ja niitä tehdään tällä hetkellä siksi ”vain” 3-4 kertaa viikossa. Energiantarve on kova ja ruokailun laadulla ja määrällä on siten suuri merkitys. 

Paten paras kisasaavutus tähän mennessä on SM-pronssi alle 18-vuotiaitten ikäluokassa. Tulevaisuudessa tavoitteena on kehittää tuloksia niin paljon, että ovet isompiin kisoihin aukeavat. Sitä kautta voi olla mahdollista päästä mukaan myös maajoukkueryhmään ja kansainvälisiin kisoihin. 

Sotungissa Paten mielestä on ollut parasta monipuolisuus ja joustavuus, opettajien tuki ja välittäminen sekä urheilun ja opiskelun yhdistäminen sujuvasti. Toivotamme Patelle onnea ja tsemppiä tuleviin kisoihin ja opintoihin!

Avainsanat

Sotungin lukioUrheilu