Stefan tanssii jo maailman kärkitasolla

Artikkeli
Stefan ja hänen parinsa Adriana kisa-asuissaan.

Stefan ja hänen parinsa Adriana kisa-asuissaan.

Lukiomme ensimmäisen vuoden opiskelija Stefan Kagadi aloitti kilpatanssiharrastuksen salaa vanhemmiltaan eskarissa välitunneilla järjestetyllä tanssikurssilla. Vanhemmille asia selvisi, kun he saivat laskun kurssista. Hauskalla tavalla alkanutta lajia Stefan on harrastanut jo lähes 10 vuotta ja sinä aikana siitä on tullut hyvin ammattimaista ja tavoitteellista.

Kilpatanssikisoissa tanssitaan viisi vakiotanssia ja viisi lattaria eli latinalaistanssia. Stefanin suosikkeja vakioista ovat Foxtrot ja Quickstep, lattareista mieluisin on samba. Harjoittelu koostuu tanssien tekniikoista, oman tyylin rakentamisesta suoritukseen ja myös kestävyyttä painottavasta oheisharjoittelusta. Tanssi on myös joukkuelaji, sillä parin välinen kemia ja kommunikaatio ovat erittäin tärkeitä.

Stefan on menestynyt erittäin hyvin lajissaan. Hänellä on jo saavuttanut 12 suomenmestaruutta, toisen sijan lajin huippukisasta Blackpool Dance Festival ja MM-kisoista, joihin pääsee vain yksi pari Suomesta, sijan 10. Tulevaisuudessa Stefanin tavoitteena on maailmanmestaruus. Myös ura ammattilaisena joko tanssijana tai valmentajana omassa tanssikoulussa kiinnostaa.

Stefanin opiskelu on räätälöity tanssin ehdoilla niin, että hän on osan lukuvuoden jaksoista normaalisti Sotungissa ja osan Tallinnassa, jossa hänen valmentajansa toimivat. Tallinnan jaksoina Stefan opiskelee Sotungin etälukion kautta ja etenee siten myös opinnoissaan suunnitelmallisesti. Opintoja hän tekee yleensä aamupäivällä, iltapäivällä ja illalla on 2-4 tuntia harjoittelua. Stefan haluaa kiittää erityisesti Sotungin lukion opettajien apua ja ymmärtäväisyyttä räätälöityjen opintojen tarpeissa. Hän on ollut todella tyytyväinen aikaansa Sotungissa tähän asti. 

Avainsanat

Sotungin lukioUrheilu